Polițiștii locali, „atac“ în Piața Centrală. Pe cine au luat pe sus

Polițiștii locali, „atac“ în Piața Centrală. Poliția Locală Craiova i-a luat pe sus pe comercianții care vând ilegal produse second hand pe trotuarele de la intrarea în Piața Centrală.

Acțiunea ar fi pornit de la sesizările cetățenilor, după cum se specifică pe pagina de socializare a instituției. „Mai multe sesizări preluate de dispeceratul Poliției Locale arată faptul că «vânzătorii» de produse tip second hand agresează cetățenii care le atrag atenția că blochează întrările în piețele agroalimentare, mai ales în Piața Centrală. Aceștia vând ilegal produse pentru care nu fac dovada provenienței și în locuri neatorizate. «Comercianții» expun așa zisele mărfuri pe trotuar, blocând efectiv intrările în piețe și parcările aferente, deși EXISTĂ AMPLASAMENT SPECIAL AMENAJAT PENTRU VÂNZAREA DE MARFĂ SECOND HAND, ÎN TÂRGUL DIN CARTIERUL 1 MAI“, este postarea pe Facebook a Poliției Locale Craiova.

Polițiștii locali desfășoară periodic acțiuni care au ca scop stoparea unui astfel de comerț ilegal, oriunde și oricum, pentru a determina astfel de „comercianți onești“ să desfășoare activitatea de comerț în mod legal și pe amplasamentul special amenajat, anunță instituția. Potrivit Poliției Locale, echipaje cu atribuții de control comercial și ordine publică au desfășurat acțiuni în toate zonele cunoscute în care se vinde ilegal marfă second hand. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale și s-a dispus confiscarea a peste 500 kg de marfă.

„Astfel de acțiuni se vor desfășura zilnic, pentru ca cetățenii care merg în piețele agroalimentare să-și facă liniștiți cumpărăturile, fără să mai fie expuși agresivității verbale ale comercianților certați cu legea și cu regulile de conviețuire socială“, informează Poliția Locală Craiova.

Sursa: Gazeta de Sud

Galerie foto