Poliția Locală a demolat două etaje ale unui bloc

Un dezvoltator imobiliar nu a respectat autorizația de construire pentru un bloc cu 4 etaje, construind încă doua nivele neautorizate. Acesta a mai construit încă două etaje fără autorizație.

Polițiștii locali au dispus, în anul 2016, când se lucra la nivelul 5, sancționarea contravențională a dezvoltatorului imobiliar, oprirea imediată a lucrărilor și intrarea în legalitate. Constructorul a fost obligat să aducă imobilul la forma autorizată, sau să obțină autorizației de intrare în legalitate.

Ignorând cele dispuse de polițiștii locali din cadrul structurii de disciplină în construcții, dezvoltatorul a construit și nivelul 6. Nu a obținut autorizație și nu a făcut demersuri pentru obținerea acesteia. Polițiștii locali au aplicat o nouă sancțiune, dispunând oprirea lucrărilor. Proprietarul clădirii nu s-a conformat. A fost sesizată instanța de judecată, care a admis acțiunea și a dispus desființarea etajelor neautorizate și aducerea construcției la stadiul autorizat de către Primaria Municipiului Craiova.

La executor

După mai bine de 5 ani de procese, hotărârea a fost investită cu titlu executoriu și s-a trecut la executarea acesteia de către un executor judecătoresc.

În urma procedurilor efectuate de către Poliția Locală și executorul judecătoresc, în această perioadă, dezvoltatorul imobiliar a trecut la desființarea nivelurilor 5 si 6 ale construcției. A făcut-o cu forțe proprii, pentru a se conforma hotărârii judecătorești irevocabile și pentru a evita plata cheltuielilor de executare și demolare.

Executorul judecătoresc urmează să stabilească dacă acesta a dus la îndeplinire titlul executoriu în limitele dispuse de către instanța de judecată.

Sursa: Gazeta de Sud

Galerie foto