Poliția Locală nu iartă! Mașini și căruțe ridicate, la Craiova

Poliția Locală Craiova nu iartă nimic. Agenții cu atribuții de circulație au dispus, vineri, ridicarea mai multor autoturisme staționate neregulamentar.

În mai puțin de două ore au fost ridicate 14 autovehicule, potrivit informațiilor publicate chiar de Poliția Locală pe pagina de socializare.

„Polițiștii locali cu atribuții de circulație au desfășurat în această după amiază o acțiune punctuală, pentru depistarea conducătorilor auto ce staționează pe trecerile pentru pietoni. În mai puțin de două ore, au fost depistate 14 autovehicule ce încălcau prevederile Codului Rutier, punând în real pericol viața și integritatea pietonilor și a celorlalți participanți la trafic. S-a dispus sancționarea conducătorilor auto cu puncte amendă și puncte penalizare, iar pentru autovehiculele utilizatorilor ce nu au fost găsiți la acestea, s-a dispus și măsura ridicării. Astfel de acțiuni se desfășoară zilnic pe întreaga raza a municipiului Craiova“, se precizează în postarea Poliției Locale Craiova.

De ridicarea autoturismelor se ocupă angajații RAT Craiova. Mașinile sunt duse la autobaza Regiei de Transport, taxa pentru recuperarea lor fiind de 300 de lei.

Poliția Locală nu iartă! Și căruțele au avut aceeași soartă

Poliția Locală Craiova dispune nu doar ridicarea autovehiculelor care încalcă prevederile Codului Rutier, ci și a căruțelor. Asta s-a întâmplat și vineri, în urma „acțiunii polițiștilor locali privind depistarea și aplicarea masurilor legale împotriva conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală ce încalcă regulile Codului Rutier“.

„Potrivit OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și a HG nr. 1391/2006, circulația căruțelor în municipii este STRICT INTERZISĂ, având în vedere pericolul generat asupra celorlalți participanți la trafic. Conducătorii de vehicule cu tracțiune animală depistați în trafic au fost sancționați, iar asupra căruțelor s-a dispus măsura de ridicare și confiscare“, este o altă postare de pe Facebook a Poliției Locale Craiova, cu imagini din momentul în care angajații RAT ridicau de pe domeniul public o căruță plină cu fier vechi.

Sursa: Gazeta de Sud

Galerie foto