Amenzi pentru cojile de semințe aruncate prin parcuri și pe aleile de lângă blocuri

În perioada 24 – 26 iunie, structurile operative cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au desfășurat mai multe acțiuni specifice, punctuale, atât pe timp de zi, dar și pe timpul nopții, pentru depistarea și sancționarea persoanelor ce încalcă regulile de conviețuire socială cu privire la aruncarea diverselor gunoaie pe domeniul public (ambalaje, peturi, cutii, coji de semințe). 

Acțiunile s-au desfășurat atât pe marile bulevarde, cât și pe aleile dintre blocuri, în locurile cunoscute ca fiind zone unde se produc astfel de contravenții, dar și în funcție de sesizările cetățenilor: locuri de joacă, foișoarele amenajate de Primăria Craiova, zonele imediate acestora, părculețele din jurul blocurilor de locuințe, căile de acces către blocurile de locuințe unde sunt instalate bănci, etc.

Astfel, au fost aplicate un număr total de 127 sancțiuni contravenționale (din care 89 amenzi și 38 avertismente), pentru încălcarea prevederilor Hotărârii Consiliului Craiova nr. 319/2009 modificată și completată prin HCL nr. 233/2015) – pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții, persoanelor ce au fost depistate că au murdărit domeniul public prin aruncarea de ambalaje, peturi, chiștoace de țigări, coji de semințe, etc.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 26.650 lei.

Pe perioada de vară astfel de acțiuni vor avea caracter permanent, atât ziua, dar și pe timpul nopții.

Sursa: Craiovaforum.ro

Galerie foto