Amenzi și căruțe ridicate, la Craiova. O parte dintre proprietarii prinși în trafic nu avea documente

26 de proprietari de căruțe au fost amendați de către polițiștii locali, în urma unei acțiuni de control derulată în perioada 10-13 iunie, 17 dintre căruțe fiind ridicate și duse în incinta RAT Craiova.

Valoarea amenzilor aplicate este de 13.000 de lei, conform unui comunicat de presă al Poliției Locale Craiova.

„Au fost depistate 26 vehicule cu tracțiune animală ce se deplasau în municipiul Craiova cu încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002 actualizată privind circulația pe drumurile publice și ale Hotărârii Consiliului Local nr. 319/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 233/2015, fiind aplicate un număr de 26 sancțiuni contravenționale pentru proprietarii / utilizatorii acestora, în valoare totală de 13.000 lei. De asemenea, pentru un număr de 17 vehicule cu tracțiune animală s-a dispus și măsura tehnico – administrativă de ridicare a acestora, procedură îndeplinită de angajații Societății RAT Craiova”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Locale Craiova.

17 căruțe au fost ridicate și duse pe platforma RAT Craiova, pentru celelalte nouă proprietarii prezentând documente de înregistrare a vehiculelor la primăriile localităților învecinate municipiului Craiova.

„Menționăm că Poliția Locală a Municipiului Craiova (prin intermediul polițiștilor locali cu atribuții în domeniul circulației) este singura instituție din țară care, pe lângă sancțiunea principală de aplicare a amenzii, dispune și măsura tehnico-administrativă de ridicare a vehiculelor cu tracțiune animală, urmare cadrului legal adoptat de autoritatea locală la propunerea și în urma demersurilor exercitate de Poliției Locală”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Craiovaforum.ro

Galerie foto