Cerşetorii de pe străzile Craiovei, sancţionaţi

Poliția Locală a organizat, în perioada 11 – 17 iulie, o acțiune ce a avut ca scop eradicarea faptelor de cerșetorie din Craiova.

Au fost monitorizate principalele intersecții ale Municipiului Craiova și zonele cunoscute unde se practică astfel de fapte. Este vorba despre Piața Mihai Viteazul, Centrul Istoric, Teatrul Național, zona Universității. Persoanele depistate că apelau la mila cetățenilor au fost conduse la sediul Poliției Locale, identificate, percheziționate şi sancţionate.

În acest sens, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.750 lei. Totodată, s-a dispus și măsura complementară de confiscare a sumelor de bani rezultate din activitatea de cerșetorie.

12 minori, folosiţi pentru cerşetorie

Cu această ocazie au fost depistați și identificați 12 minori ce erau folosiți în practicarea cerșetoriei. De asemenea, ei erau îndemnați de către părinți să practice cerșetoria. Aceştia au vârste cuprinse între 8 luni și 14 ani.

În toate aceste cazuri, polițiștii locali au anunțat și solicitat sprijinul funcționarilor DGASPC Dolj. Reprezentanţii instituţiei s-au prezentat la sediul Poliției Locale. După întocmirea actelor procedurale, au preluat copiii minori împreună cu părinții acestora, în vederea aplicărilor măsurilor și procedurilor potrivit actelor legale în vigoare. De asemenea, în cazul a doi minori, s-a luat măsura predării acestora către Centrul de primire a minorilor în regim de urgență ”Rășinari”.

Poliția Locală roagă cetățenii să nu mai ofere sume de bani sau alte bunuri persoanelor ce practică cerșetoria, persoane ce sunt apte de muncă și să sesizeze aceste aspecte la telefonul cetățeanului 0215-984. Astfel de acţiuni se vor derula zilnic.

Sursa: Gazeta de Sud

Galerie foto