Comercianţii ilegali de la Piaţa Centrală, sancţionaţi

Comercianţii ilegali de la Piaţa Centrală din Craiova, care au fost prinşi de Poliţia Locală, au fost sancţionaţi.

În perioada 08 – 14 iulie, polițiștii locali din Craiova, au avut mai multe acțiuni în zona piețelor din municipiul Craiova, în special în zona Pieței Centrale. Aceştia au avut în vedere persoanele care practică comerț neautorizat, fără să dețină acorduri pentru ocuparea domeniului public și fără să poată justifica proveniența produselor. 
În urma acestor acțiuni au fost depistate 37 persoane care nu respectau prevederile legale. 16 dintre acestea au fost conduse la sediul Poliției Locale pentru aplicare măsurilor legale. De asemenea, asupra acestora s-a dispus inclusiv măsura complementară de confiscare a mărfurilor.

170 de kilograme de marfă a fost confiscată de la comercianţii ilegali

În total, au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale în cuantum de 14.400 lei. De asemenea, s-a dispus confiscarea bunurilor deținute fără forme legale. Este vorba despre aproximativ 170 de kilograme de marfă constând în articole gablonțuri și genți de damă, încălțăminte și îmbrăcăminte second hand.

La nivelul anului 2018, s-a dispus confiscarea a aproximativ 11 tone de marfă second hand. Cea mai mare parte din aceasta provenea de la comercianții din zona intrării în Piața Centrală dinspre bulevardul Calea București. Aceasta zonă este cunoscută sub denumirea de „intrarea de la blocul coreenilor”. Marfa a fost supusă distrugerii, conform procedurii legale.

Sursa: Gazeta de Sud

Galerie foto