Poliţia Locală Craiova a primit acces la Sistemul Național de Abateri

Poliţia Locală Craiova are, începând de ieri, dreptul de a accesa Sistemul Național de Abateri. Poliţiştii locali cu competenţe în acest sens pot de acum să opereze în Sistemul Național de Abateri şi să introducă în baza de date punctele de penalizare aplicate ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulației rutiere.

„Începând de astăzi (miercuri – n.r.), Poliția Locală beneficiază de un compartiment funcțional specializat în introducerea în baza Națională de date (Sistemul Național de Abateri) a punctelor de penalizare aplicate ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulației rutiere de către polițiștii locali cu atribuții de circulație. Această operațiune se face urmare punerii în aplicare a Legii nr. 155/2010 a poliției locale și a Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 141/2014.

Polița Locală a Municipiului Craiova beneficiază de toată logistica și de toate aprobările necesare emise de instituțiile statului cu atribuții în domeniu, pentru a pune în practică implementarea punctelor de penalizare în Sistemul Național de Abateri. De asemenea, polițiștii locali cu atribuții de a accesa Sistemul Național de Abateri au primit pregătirea necesară de la specialiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. Poliția Locală a municipiului Craiova se află între primele cinci instituții de profil din țară ce operează în Sistemul Național de Abateri“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Craiova.

Sursa: Gazeta de Sud

Galerie foto