Festivalul Arta Craiova

30 de ani de libertate. Trei zile în care tinerii artiști ai Craiovei și-au unit forțele și talentul și ideile în primul festival al lor dedicat publicului, ”Festivalul Arta Craiova”, un eveniment unic care se desfășoară începând de vineri, 4 octombrie, în Centrul Vechi al Craiovei.

Polițiștii locali au desfășurat activitățile specifice asigurări unui climat de ordine și siguranță publică în zona centrală a municipiului Craiova cu ocazia desfășurării evenimentului

Timp de trei zile, craiovenii sunt invitați să petreacă în centrul orașului. Paradă muzicală, concerte live, proiecții de film, pictură live, expoziții de pictură, dans, literatură, stand-up, spectacole și ateliere de teatru, instalație grafică, ședințe foto interactive, vernisaj picturi murale, simpozion de analiză culturală, atelier de pictură pentru copii, tur cultural-istoric și divertisment, toate genurile artei, pentru toate gusturile și toate vârstele.

Organizator principal, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în calitate de coorganizator al acestui proiect, invită prin partenerii culturali implicați în acest eveniment: Muzeul de Artă Craiova, Teatrul Național „Marin Sorescu”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, Filarmonica Oltenia Craiova, Teatrul pentru Copii și Tineret – Colibri, Uniunea Artiștilor Plastici – Craiova, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Muzeul Olteniei Craiova, iubitorii de artă să participe la un eveniment care va oferi Craiovei și craiovenilor șansa să cunoască ce s-a întâmplat cu arta și creatorii ei în cei 30 de ani de libertate, concentrat în 3 zile de evenimente culturale. Într-o manieră elegantă, eminența și forța creatoare socială pe care cultura o generează atunci când toate artele vor fi prezente în centrul istoric al Craiovei, va întări poziția orașului pe harta culturală a României.

Sursa: SmartCraiova.ro

Galerie foto