Poliţia Locală a descins în pieţele din Craiova

Poliţia Locală Craiova a făcut, zilele trecute, o razie de proporţii în pieţele din municipiu. Au fost verificate toate societăţile comerciale şi producătorii agricoli şi au fost aplicate amenzi în valoare de 6.500 de lei. Au fost confiscate şi mai multe mărfuri.

Piaţa „Brazda lui Novac”, Piaţa ”Valea Roşie”, Piaţa ”Craioviţa Nouă” şi Piaţa Centrală au fost vizate de razia Poliţiei Locale. Timp de o săptămână, un echipaj format din 11 poliţişti locali din cadrul Biroului Activitate Comercială, sprijiniţi de agenţi de la serviciile operative de ordine publică, au descins în fiecare piaţă şi au controlat toţi comercianţii, fie că au fost societăţi economice sau producători agricoli.

„S-a verificat respectarea regulilor de comerţ pe domeniul public şi privat al municipiului Craiova, prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite. Noi am controlat atât persoanele fizice, cât şi juridice autorizate dacă deţin documentele de însoţire a mărfurilor comercializate, iar în cazul producătorilor agricoli dacă au certificate de producător. Au fost solicitate şi buletinele de verificare metrologică a aparatelor de cântărit”, a precizat Tavi Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.

Potrivit conducerii Poliţiei Locale Craiova, în timpul acestei razii, au fost legitimate 82 de persoane şi au fost controlate 20 de societăţi comerciale şi 17 producători agricoli. „Un număr de 11 persoane au fost conduse la sediul nostru şi au fost verificate în baza de date. Le-am aplicat sancţiuni în valoare de 5.500 de lei pentru comerţ ilicit şi alte sancţiuni de 1.000 de lei conform regulamentului de gospodărire a oraşului Craiova, aprobat în 2009”, a mai spus Tavi Mateescu. Poliţiştii locali au confiscat şi mai multe mărfuri, printre care 440 de perechi de încălţăminte, două haine de blană, o haină de piele, patru geci şi 26 de genţi (toate second-hand), 50 de sticle cu parfum, 6 ceasuri, gablonţuri şi un aspirator.

Sursa: Cuvantul Libertatii

Galerie foto