Polițiști locali pentru o zi!

Pentru o zi, preșcolarii grupelor mici din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ”Nicolae Romanescu” au fost polițiști locali cu atribuții de circulație: echipați cu hamuri refelectorizante, caschete și bastoane pentru dirijarea circulației, micuții au primit chiar șși legitimații de polițiști locali.

Însoțiți de cadrele didactice, 80 de copii care învață la Grădinița cu program prelungit „Nicolae Romanescu” din Craiova au vizitat sediul Poliției Locale Craiova, aflând de la polițiștii locali cum trebuie să circule corect în calitate de pietoni, ce rol are polițistul cu atribuții de circulație și, în general, cum trebuie să se comporte în societate. Într-o modalitate interactivă, micuților le-au fost prezentate indicatoarele de circulație cele mai des întâlnite, cum este semaforul pentru autovehicule sau semaforul pentru pietoni, locul de joacă pentru copii, marcajul cu ”trecerea de pietoni”, ”pistă pentru bicicliști”, ,,STOP”, polițiștii locali petrecând mult timp pentru a clarifica micilor pietoni unii dintre termenii din domeniul rutier mai puțini accesibili pentru aceștia. „Scopul activității noastre a constat în cunoașterea corectă a regurilor de circulație, cunoașterea consecințelor nerespectării regurilor de circulație, conștientizarea pericolelor pe care le prezintă strada ca loc de joacă. Ne-a bucurat faptul că micii pietoni s-au dovedit a fi buni participanți ai traficului rutier, cunoscând semnificația indicatoarelor ce le-au fost prezentate”, a precizat Octavian Mateescu, directorul Poliției Locale Craiova.

Copiii au fost invitați, apoi, să viziteze sediul instituției, fiind impresionați de Centrul de Monitorizare a Parcului ”Nicolae Romanescu”, acolo unde este amplasat panoul de supraveghere cu multiple ecrane pe care se captează, în timp real, imaginile de la cele 100 de camere video ale parcului. Le-au fost prezentate și autospecialele din dotarea poliției și au fost chiar ei costumați în polițiști locali.

Activitatea educativă s-a desfășurat sub egida ”Patrula de circulație” și a fost organizată de Poliția Locală Craiova, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj – Grădinița cu Program Prelungit ”Nicolae Romanescu”.

Sursa: Cuvântul Libertăţii

Galerie foto