În atenţia agenţilor economici care îşi vor amenaja terase sezoniere pe domeniul public

Având în vedere că în perioada următoare se vor amenaja terase sezoniere de alimentație publică, în temeiul prevederilor Legii nr.155/2010 republicată - a Poliției Locale, coroborate cu dispozițiile Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 846/2013 – pentru aprobarea Regulamentului local privind condițiile de amplasare a constructiilor cu caracter  provizoriu pentru desfășurarea activităților de comerț stradal pe raza Municipiului Craiova, Poliția Locală reamintește agenților economici că, în cazul în care intenționează să amenajeze terasă sezonieră pe amplasamente ce aparțin în proprietate publică/privată a Municipiului Craiova, au obligația de a deține acordul pentru ocuparea domeniului public pentru amplasarea de mobilier în vederea funcționării ca terasă sezonieră, amenajată în fața punctului de lucru.                                                 

      Menționăm că acordul pentru ocuparea domeniului public se obține în mod obligatoriu anterior amenajării acestor terase sezoniere și este emis de către Primăria Municipiului Craiova.

      De asemenea, precizăm că nerespectarea suprafeței, perioadei de timp pentru care a fost emis, precum și a celorlalte condiții impuse prin respectivul acord (menținerea curățeniei în zonă, respectarea liniștii publice, asigurarea unui colț de cultură în perimetrul terasei, inscripționarea și culoarea umbrelelor, neafectarea circulației pietonale), atrag după sine răspunderea contravențională și complementară prevăzută de actele normative în vigoare, precum și încetarea respectivului acord.

 Sancțiuni: potrivit art. 28 și art. 29 din H.C.L. nr. 846/2013, constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională următoarele fapte:

  1. Ocuparea domeniului public sau privat al Municipiului Craiova fara autorizatie sau acord de amplasare emis de Primăria Municipiului Craiova ( amendă contravențională de la 5.000 la 10.000 lei ).
  2. Nerespectarea amplasamentului, a suprafeței autorizate, utilizarea altui tip de mobilier decât cel prevăzut în regulament ( amendă contravențională de la 3.000 la 5.000 lei ).

Vă mulțumim pentru înțelegere !

Galerie foto