Activități educative organizate de ISJ Dolj şi Poliţia Locală

În baza parteneriatului încheiat între Inspectoratul Școlar Județean Dolj – Școala Gimnazială ”Lascăr Catargiu” Craiova și Poliţia Locală a Municipiului Craiova, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației și a ordinii publice împreună cu cadrele didactice ale Școlii ”Lascăr Catargiu” au desfășurat activități educative centrate pe educația rutieră a celor mai mici participanți la trafic, precum și pe aspecte ale normelor de conviețuire socială, sub egida ”Prietenul meu, polițistul”, activități care au avut loc la sediul Poliției Locale.

Copiii au aflat de la reprezentanţii Poliţiei Locale cum trebuie să circule corect în calitate de pietoni, norme de comportament în societate, dar au învăţat și despre rolul poliţistului cu atribuții de circulație și ordine publică.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate indicatoarele de circulație cele mai întâlnite, respectiv semaforul pentru mașini, semaforul pentru pietoni, loc de joacă pentru copii, marcajul cu ”trecerea de pietoni”, ”pistă pentru bicicliști”, ,,STOP”, etc, urmărindu-se clarificarea unor termeni din domeniul rutier mai puțini accesibili pentru cei mici.

Copiii s-au dovedit a fi buni participanți ai traficului rutier, cunoscând semnificația indicatoarelor ce le-au fost prezentate.

De asemenea, au vizitat sediul instituției, Centrul de Monitorizare, fiindu-le prezentate și autospecialele din dotarea Poliției Locale.

Scopul activității a constat în cunoașterea corectă a regurilor de circulație, cunoașterea consecințelor nerespectării regurilor de circulație, conștientizarea pericolelor pe care le prezintă strada ca loc de joacă.

Astfel de activități se vor derula și în perioada următoare.

Sursa: Gazeta de Sud

Galerie foto