Comunicat

COMUNICAT

Având în vedere prognozele meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie, privind instituirea de Cod Portocaliu de ninsoare, viscol și temperaturi scăzute pentru municipiul Craiova, în perioada 26 februarie – 01 martie 2018, Poliția Locală a Municipiului Craiova  roagă cetățenii să procedeze la îndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuarele aflate în fața imobilelor pe care le dețin, precum și a sloiurilor de gheață / țurțurilor ( în cazul formării) având în vedere pericolul pe care îl reprezintă atât pentru siguranța pietonilor, cât și a bunurilor.

Precizăm că îndepărtarea zăpezii și a țurțurilor constituie o manifestare gospodărească dar, în același timp, și o obligație stabilită prin act administrativ emis de autoritățile locale.

Astfel, potrivit Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 233/2015, constituie contravenție și se sancționează cu amendă:

a) între 500 lei – 1.500 lei (pentru persoane fizice) și 1.000 lei – 2.500 lei (pentru persoane juridice): ”neîndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu (depozitarea se va face în grămezi amplasate la marginea trotuarului, fără a împiedica circulația pietonală), precum și degajarea zăpezii sau a gheții pe partea carosabilă.” – (art. 33, lit. k).

b) între 500 lei – 2.500 lei (pentru persoane fizice) și 1.000 lei – 2.500 lei (pentru persoane juridice): ”nemontarea și neînlocuirea jgheaburilor, burlanelor uzate... precum și neînlăturarea sloiurilor de gheață (țurțuri) de către proprietari, chiriași ori deținătorii legali.”- (art. 4, alin. 1, lit. b)

Vă mulțumim pentru înțelegere !

 

Galerie foto