Craiovean amendat pentru că „și-a tras“ ilegal parcare privată

Un craiovean a considerat de cuviință că domeniul public din fața blocului se poate transforma peste noapte în parcare privată. Prin urmare, a montat în asfaltul recent turnat pe aleea care dă chiar în balconul apartamentului în care locuiește un dispozitiv de blocare parcare, ce se folosește, de regulă, atunci când deții un loc personal de parcare. În cazul de față, dispozitivul era montat ilegal, lucru constatat, ieri, de Poliția Locală Craiova, care a dispus desființarea acestuia și amendarea cu 1.000 de lei a persoanei care l-a instalat.

Un cititor GdS ne-a semnalat, zilele trecute, existența pe domeniul public din Craiova a unui dispozitiv de blocare a parcării, fapt ce a transformat locul respectiv din unul public într-unul privat. „Nu mi se pare normal așa ceva. Când toți se bat pe locurile de parcare dintre blocuri, unii mai isteți își montează astfel de dispozitive. Păi, atunci, hai să ne punem toți! Sau poate putem să concesionăm locurile de parcare și nu știm noi?“, este mesajul primit de la Andrei, din Craiova. Locul la care face referire cititorul GdS se află pe bulevardul Nicolae Titulescu și a fost ilegal transformat în loc privat de parcare de către craioveanul care locuiește la parterul acestui imobil. Bărbatul a considerat de cuviință că aleea recent asfaltată o dată cu reparațiile de străzi și parcări din această zonă, care dă chiar în ușa balconului său (și acesta închis la exterior și transformat în intrare în apartament), ar fi numai bună pentru o parcare personală. Așa că a montat în asfalt un dispozitiv de blocare parcare, ce putea fi accesat doar de el, și și-a tras astfel parcare privată la scară. Nu pentru mult timp însă.

Aflat în vizorul polițiștilor locali pentru faptul că și-a modificat locuința fără a deține autorizație de construire, lucru pentru care a și fost amendat cu suma de 3.000 de lei, potrivit reprezentanților Poliției Locale, craioveanul s-a trezit, ieri, cu o nouă sancțiune. De data aceasta, chiar pentru dispozitivul montat ilegal pe domeniul public. Dispozitivul a fost remarcat de doi agenți locali prezenți în zonă, care au și dispus desființarea lui și amendarea cu 1.000 de lei a persoanei care l-a montat.

Ieri la prânz, când GdS a verificat sesizarea primită de la cititor, dispozitivul de blocare era intact, dar până după-amiază el a fost ridicat de pe domeniul public. „Este ilegal să montezi astfel de dispozitive de blocare a parcării pe domeniul public, iar persoana care a făcut acest lucru a fost identificată și sancționată cu amendă în cuantum de 1.000 de lei. Totodată, s-a dispus și măsura desființării acestui dispozitiv și refacerea asfaltului distrus“, au precizat, pentru GdS, reprezentanții Poliției Locale Craiova. Aceștia au mai menționat că și primăria se poate întoarce împotriva craioveanului, pentru fapta de distrugere a domeniului public. În speța cu privire la modificarea locuinței fără a deține autorizație de construire, bărbatul în cauză a primit, pe lângă amenda de 3.000 de lei, și un termen de intrare în legalitate, care expiră în luna mai a acestui an.
 
După intervenția Poliției Locale, locul de parcare de pe domeniul public a rămas „la liber“.
 

Galerie foto