Craiovenii care nu respectă legislaţiei în vigoare privind animalele de companie, amendaţi de Poliţia Locală

În ultimele şase luni, Poliţia Locală Craiova a aplicat un număr de 82 de sancţiuni contravenţionale, din care 45 de amenzi contravenţionale şi 37 de avertismente pentru încălcarea legislaţiei în vigoare privind animalele de companie, astfel:

– patru amenzi în cuantum de 7.000 de lei şi  11 avertismente pentru încălcarea Regulamentului de HCL nr. 467/2013 privind privind aprobarea Regulamentului de desfăşurare a activităţii de ecarisaj din municipiul Craiova.

 – două amenzi contravenţionale în cuantum de 2.000 de lei şi un avertisment pentru încălcarea HCL 108/2014 privind aprobarea Regulamentului referitor la desfăşurarea activităţii de gestionare a câinilor fără stăpân

– o amendă contravenţională în cuantum de 1500 de lei şi trei avertismente pentru încălcarea  prevederilor ordonanţei 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi

 – trei amenzi contravenţionale în cuantum de 600 de lei pentru încălcarea dispoziţiilro Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor  norme de convieţuire socială şi a ordinii şi liniştii publice.

– 35 de  amenzi contravenţionale în cuantum de  1400 de lei şi 22 avertismente pentru încălcarea HCL nr. 319/2009 prin care s-a aprobat Regulamentul privind  stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova. De asemenea , în misiunile de patrulare ale poliţiştilot locali pe zonele de competenţă s-au desfăşurat acţiuni de prevenire şi de aducere la cunoştinţa  deţinătorilor de animale de companie a obligativităţii respectării dispoziţiilor legale în vigoare.

Sursa: Gazeta de Sud

Galerie foto