Craiova a sarbatorit Ziua Universala a Iei

In data de 24.06.2015, Craiova a sarbatorit "Ziua Universala a Iei", aducand in Centrul Vechi traditia romaneasca.
Primaria Municipiului Craiova si Asociatia "Craiova Capitala Culturala Europeana 2021" au sprijinit evenimentul organizat de Ansamblul folcloric "Maria Tanase" invitandu-i pe craioveni sa imbrace bluza traditionala romaneasca si sa isi prezinte in Centrul Vechi cele mai frumoase ii, indemnand astfel promovarea valorilor traditionale.
Politistii locali din cadrul Politiei Locale a Municipiului Craiova, au actionat pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta cetatenilor care au participat la manifestare, precum si pentru evitarea aparitiei unor situatii conflictuale de natura sa tulbure ordinea si linistea publica, pe intreaga desfasurare a manifestarii cultural-artistice, care a inceput cu o parada a iilor pe traseul Piata "Mihai Viteazul" - str. Unirii - str. Lipscani - Piata "Fratii Buzesti" unde a fost amplasata scena.
Pentru aproximativ 4000 de craioveni, au cantat Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Marius Magureanu, Cristian Banateanu, Lavinia Birsoghe, Liliana Popa, Aneta Sisu, Ciri Mayer, Liviu Dica impreuna cu orchestra si dansatorii Ansamblului Folcloric "Maria Tanase". S-au alaturat evenimentului pentru a marca Ziua Universala a iei: Ansamblul "Ion Serban" din Isalnita, Ansamblul Folcloric "Alunelul" al Caminului Cultural Pielesti, Ansamblul "Altita" al Caminului Cultural Maglavit. Ansamblul "Leoveanca" din Comuna Leu, Ansamblul Folcloric "Craitele" al Colegiului National Pedagogic "Stefan Velovan" Craiova.

 

Galerie foto