Polițiștii locali au acordat peste 140 de amenzi la locurile de joacă

Aproximativ 150 de craioveni au fost sancționați în aceste zile de polițiștii locali la locurile de joacă. Vizați au fost cei care au fost descoperiți consumând băuturi alcoolice, dar și cei care au mâncat semințe sau au folosit locurile de joacă ale copiilor nerespectând limita de vârstă. Nu au fost iertați de polițiști nici craiovenii care au fost găsiți în spațiile special amenajate pentru copii cu animale de companie.

 

Având în vedere constatările polițiștilor locali, sesizările cetățenilor efectuate atât la dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Craiova, cât și la linia specială ”Telefonul Cetățeanului ” (0251/984), cu privire la faptul că echipamentele de joacă cu care sunt dotate locurile de joacă special amenajate sunt folosite de persoane care nu se încadrează în limita de vârstă și greutate, precum și la faptul că în incinta acestor amplasamente se consumă alcool, semințe (ale căror coji sunt aruncate pe tartan), se fumează și sunt lăsați în libertate câini de companie, în perioada 29 iunie – 02 iulie 2017, patrule de polițiști locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au efectuat mai multe acțiuni specifice, punctuale, la locurile de joacă din cartierele craiovene, cu scopul depistării, identificării și sancționării persoanelor care nu respectă prevederile legale privind conviețuirea socială. În urma acestor acțiuni, au fost legitimate 207 persoane, fiind aplicate 147 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale în incinta locurilor de joacă, în cuantum total de 33.950 lei. “11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.200 lei, aplicate la Legea nr. 61/1991 republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru consum de alcool; 27 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.850 lei, aplicate la Legea nr. 349/2002 actualizată, pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, pentru fumat la locurile de joacă și 109 sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.900 lei, aplicate la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 modificată, privind aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții, pentru folosirea echipamentelor de joacă de persoane care nu se încadrează în limitele de vârstă și greutate”, a precizat Octavian Mateescu, director executiv Poliția Locală Craiova.

Pentru folosirea echipamentelor de joacă de persoane care nu se încadrează în limitele de vârstă și greutate au fost date 43 de sancțiuni în valoare de 11.700 lei, pentru aruncarea de coji de semințe în incinta locurilor de joacă 62 sancțiuni în valoare de 15.600 lei, iar pentru plimbarea și lăsarea liberă a animalelor de companie la locurile de joacă pentru copii au fost date patru sancțiuni în valoare de 1.600 lei.

Astfel de acțiuni se vor derula și în perioada următoare.

Sursa: Gazeta de Sud

Galerie foto