Confiscari in incinta Pietei Centrale

În ziua de 21 iunie 2017, polițiștii locali cu atribuții în domeniul controlului privind disciplina în construcții și activității comerciale, din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au desfășurat acțiuni specifice, punctuale, în zona apropiată și în incinta Pieței Centrale din municipiul Craiova, în vederea verificării legalității activității de comerț desfășurată de operatori economici – persoane fizice și juridice.

În acest sens s-a avut în vedere respectarea normelor legale privind desfășurarea activităților comerciale pe domeniul public / privat ce constituie proprietate a municipiului Craiova, depistarea activităților comerciale ilicite, precum și luarea măsurilor legale pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

De asemenea, au fost verificate un număr de 43 construcții ce au destinația de spații comerciale, din punct de vedere al prevederilor legale ce reglementează disciplina în construcții.

În urma acestei acțiuni, au fost verificate un număr de 72 societăți comerciale, au fost legitimate 116 persoane, 43 de reprezentanți ai societăților comerciale au fost invitați pentru ziua de 22 iunie 2017 la sediul instituției în vederea clarificării situației privind autorizațiile de construire a spațiilor comerciale, fiind aplicate un număr de 84 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 31.100 lei.

Ca măsuri complementare, s-a dispus confiscarea a două cântare electronice fără acte de proveniență, 103 bucăți genți damă, 333 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, 150 bucăți glabonțuri și produse cosmetice și 57 bucăți figurine pentru grădină.

Precizăm că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Galerie foto