Începe amendarea pentru trotuarele necurățate și pentru țurțuri

Poliția Locală Craiova a transmis persoanelor responsabile de pe raza municipiului Craiova notificări privind curățarea trotuarelor, dar și a sloiurilor de gheață. Cei care nu se conformează acestor prevederi ale Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor care constituie contravenții, riscă amenzi de sute și chiar de mii de lei. Sancționarea în aceste cazuri va începe de astăzi.

Poliția Locală a Municipiului Craiova a început, încă de la finele săptămânii trecute, după prima ninsoare, să transmită notificări proprietarilor, chiriașilor și deținătorilor legali, atât de la case, cât și de la blocuri, privind înlăturarea țurțurilor, dar și privind curățarea trotuarelor de zăpadă și gheață, în mod corespunzător.

Întâi, prevenția… apoi, amenda

Conducerea Poliției Locale a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, că a preferat să transmită, mai întâi, notificări, în loc să treacă direct la sancționarea persoanelor care nu s-au conformat acestor prevederi din regulament. Aplicarea amenzilor ar urma să înceapă, așadar, de astăzi.

Deocamdată, s-a făcut prevenţie şi s-au adus la cunoştinţă prevederile legale, obligaţiile deţinătorilor de imobile de orice fel, precum şi sancţiunile ce se vor aplica dacă nu se respectă. Au fost lipite notificări pe uşile blocurilor, pentru că nu era nimeni la asociaţii sâmbătă şi duminică, au fost înştiinţate verbal societăţile care aveau activitate (magazine, farmacii etc), s-a discutat cu proprietarii de imobile, atât cât s-a putut, şi credem că este suficient ca prevenţie. Nu dorim ca lumea să creadă că s-a urmărit strict sancționarea. Ideea nu este să sancţionăm, ci să se circule pietonal fără probleme. Având în vedere că iarnă de iarnă desfăşurăm asemenea acţiuni preventive, credem că ştie toată lumea ce stipulează actul normativ în asemenea situaţii şi ce obligaţii au deţinătorii de imobile. Prin urmare, începând de mâine (n.r. – marți, 10 ianuarie), Poliţia Locală va trece la sancţionarea persoanelor fizice/juridice care nu respectă prevederile legale”, a explicat directorul executiv al Poliției Locale Craiova, Octavian Mateescu.

Ce amenzi riscați dacă nu vă conformați

Conform regulamentului amintit, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei pentru persoane fizice și 1.000 și 2.500 de lei pentru persoane juridice „nemontarea și neînlocuirea jgheaburilor, burlanelor uzate, țiglelor, olanelor și a geamurilor sparte, a firmelor uzate sau deteriorate, precum și neînlăturarea sloiurilor de gheață (țurțuri) de către proprietari, chiriași ori deținătorii legali”.

Mai mult, conform aceluiași regulament, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei pentru persoane fizice și 1.000 și 2.500 de lei pentru persoane juridice „neîndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu (depozitarea se va face în grămezi amplasate la marginea trotuarului, fără a împiedica circulația pietonală), precum și degajarea zăpezii sau a gheții pe partea carosabilă”.

 

Sursa: www.jurnalulolteniei.ro

Galerie foto