Polițiștii locali au reținut opt căruțe

Polițiștii locali au reținut opt căruțe, iar caii au fost lăsați în grija proprietarilor. Amenzile, plus sumele necesare pentru recuperarea atelajelor de la RAT sunt descurajatoare pentru cei care încearcă să mai meargă pe drumurile publice cu căruțe trase de cai.

Mai multe căruțe au fost sechestrate, ieri, de către polițiștii locali, atelajele fiind depistate că circulau pe drumurile din Craiova, în mai multe zone. În ciuda protestelor vehemente ale proprietarilor căruțelor, atelajele au fost legate unul de altul și transportate la baza RAT cu mașina folosită de regie la tractarea autovehiculelor.

Proprietarii căruțelor au fost adunați la ieșirea din Craiova înspre comuna Malu Mare, unde au fost legitimați și li s-au înmânat procesele-verbale de amendă. Caii nu au fost sechestrați, ci au fost lăsați în grija căruțașilor.

„Nu-mi lua căruța, șefu’, că nu am cu ce să mai merg! Pe ăia care fură nu-i vezi, șefu’? Ne găsiși pe noi să ne amendezi!“, striga posesoarea unei căruțe trase de cal.

Unii cărau lemne, vreascuri, scânduri, alții aveau peturi, iar într-o căruță erau covoare.

Amenzi usturătoare pentru căruțași

Tocmai pentru a-i descuraja pe cei care circulă cu căruțele prin municipiu, amenda și taxa la RAT pentru recuperarea căruțelor pot fi în cuantum mai mare decât valoarea atelajelor sechestrate. „Astăzi (ieri -n.r.) am organizat o acțiune în ceea ce privește căruțele.

După cum știți, căruțele nu au voie să circule pe drumurile publice, dar, cu toate acestea, acest lucru se întâmplă. Am depistat opt căruțe, am aplicat sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară, toate cele opt căruțe au fost duse la sediul RAT.

Acestea pot fi recuperate de proprietari în schimbul sumei de 150 de lei. Vor fi sancționați și cu amendă, conform hotărârii consiliului local. Amenda este de la 500 la 1.000 de lei“, a declarat Daniel Moncioacă, șeful Serviciului Circulație din cadrul Poliției Locale. El a mai precizat că posesorii atelajelor erau nemulțumiți de sechestrarea bunurilor lor, motivând că din asta trăiesc, însă legea trebuie respectată.

La acțiunea de depistare a căruțelor care circulă pe drumurile publice au participat 20 de polițiști de la Ordine Publică, a mai spus Daniel Moncioacă.

Sursa: Gds.ro

Galerie foto