COMUNICAT

Politiştii locali cu atribuții de ordine publică, din cadrul secției ”Craiovița” a Poliției Locale a Municipiului Craiova, care efectuau serviciul de patrulare în zona Complexului Comercial ”Big Nou” și în zona foișorului situat pe strada C-tin Iotzu, în noaptea de 18 – 19.05.2016, au depistat două grupuri de tineri care aveau asupra lor mai multe pliculețe confecționate manual, ce conțineau fragmente vegetale uscate de culoare galben-verzui (posibil substanță halucinogenă, cu proprietăți psihoactive).

 Astfel, în data de 19.05.2016, în jurul orei 00.15, patrula de ordine publică ce efectua serviciul în zona Complexului Comercial ”Big Nou” a depistat un grup de trei tineri ce se manifesta zgomotos, care la observarea polițiștilor au părăsit zona în fugă.

S-a reușit prinderea unuia dintre aceștia, G.M., din Craiova, în vârstă de 19 ani, iar în urma efectuării procedurilor de control corporal, în zona abdomenului, s-a descoperit o pungă de plastic ce continea 19 plicuri de hârtie, confecționate artizanal, ce conțineau fragmente vegetale uscate de culoare galben – verzui.

 În jurul orei 01.40, patrula auto ce efectua serviciul de noapte în zona foișorului amplasat în fața blocului 149 de pe strada Constantin Iotzu, au observat în interiorul foișorului un grup de tineri ce consumau băuturi.

În timpul efectuării procedurilor de identificare și a verificării dacă se consumau băuturi alcoolice pe domeniul public, constatându-se că tinerii manifestau un comportament agitat, de neliniște, s-a procedat la controlul corporal și al bunurilor acestora, ocazie cu care, asupra numitului V.M.E. din Craiova, în vârstă de 18 ani, s-au descoperit 7 pliculețe confecționate artizanal din folie de aluminiu în interiorul cărora se aflau fragmente vegetale uscate de culoare verde.

Pliculețele au fost găsite în rucsacul numitului V.M.E. alături de patru caiete și două pixuri.

Cele două persoane au fost conduse la sediul Secției 5 Poliție – din cadrul Poliției Municipiului Craiova, în vederea continuării cercetărilor specifice, iar produsele respective au fost reținute și sigilate, totodată fiind întocmite actele legale, urmând să fie predate lucrătorilor B.C.C.O. Craiova.

 

Șeful Poliției Locale

Director executiv

Octavian MATEESCU

Galerie foto