Doi caini rasa rottweiler lasati pe strada in libertate, fara supraveghere.

In jurul orelor 14.05, domnul S. M., din Craiova, a sesizat prin Telefonul Cetateanului, ca proprietarul imobilui nr.19, detine doi caini rasa rottweiler, pe care i-a lasat pe strada in libertate, fara supraveghere. La fata locului s-a deplasat patrula compusa din politistii locali, care a constatat ca cele sesizate se confirma. S-a luat legatura cu proprietarul celor doi caini, domnul B.V., care a spus ca vantul a deschis poarta si cainii au iesit pe strada. A fost sanctionat contraventional cu amenda conform Legii 61/1991.

La ora 14.30, am fost primita o sesizare la Dispeceratul Politiei Locale Craiova cu privire la faptul că pe str. Elena Farago – zona Școlii Gimnaziale nr.33 - „Elena Farago”, sunt mai multe persoane de etnie rromă care caută fier, deranjând liniștea locatarilor. O patrula s-a deplasat la fața locului și a constatat că sesizarea se confirmă. Au fost depistate două persoane, care căutau fier vechi în zona în care a fost demolat un chioșc, zilele trecute. Persoanele au fost identificate ca urmare a verificării în baza de date la Secția V Poliție. Au fost avertizați verbal și îndepărtați din zonă.

În jurul orelor 16.40, poliţiștii locali aflaţi în serviciu pe zona de competentă, au fost sesizati de către doamna B. L., din Craiova, cu privire la faptul că în timp ce se afla în parcarea situată la intrarea în Piața Centrală i-a fost sustras din geantă, portofelul cu documente şi bani (2200 lei), de catre un grup de tineri de etnie rromă. Au fost efectuate verificări în zonă fiind depistați 3 minori. Impreună cu partea vătămată au fost conduși la Secţia 4 Politie, în vederea continuării cercetărilor.

În intervalul 06.30-21.30, patru polițiști locali au participat la o acțiune impreună cu angajații R.A.T. Craiova, pe mijloacele de transport public local, urmărindu-se menținerea ordinii, a integrității mobilierului autobuzelor si controlul documentelor de călătorie. Acțiunea s-a materializat prin aplicarea a 62 sancțiuni contravenționale, dintre care 57 amenzi în valoare de 4900 lei și 4 avertismente scrise , conform Lg. 92/2007, pentru lipsa titlului valabil de călătorie și 1 amendă în valoare de 50 lei conform Lg 61/91, pentru refuz de legitimare.

Polițiștii locali cu atribuții privind Activitatea Comercială, au acționat pe str. Calea București. H.Coandă și G.Enescu, pentru prevenirea și combaterea prevederilor legale privind acordurile și autorizațiile emise de către Primăria municipiului Craiova, ocuparea domeniului public precum și reglementările legale privind activitatea comercială pe raza municipiului Craiova. Numita T. M., a executat amenajări interioare în apartamentul proprietate personală, demolări pereți despărțitori de la balcon și bucătărie, a zidit un perete din bca tip parapet, fără a deține autorizație de construire, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform Lg.50/1991-republicată.

 

Galerie foto